SOORTEN VLOEREN


Hier vindt u een overzicht van de verschillende soorten vloeren die wij leveren en plaatsen.

 

Traditionele houten vloeren

 

Een tapisvloer ook wel traditionele parketvloer genoemd zijn plankjes tussen de 6 en 10 mm dik en verkrijgbaar in verschillende breedtes en houtsoorten. Tapisvloeren kunnen meerdere keren geschuurd worden, waardoor ze tientallen jaren mee kunnen gaan. De plankjes liggen koud tegen elkaar aan en worden volledig verlijmd en genageld op de tussenvloer. Deze is meestal van spaanplaat of mozaïek. De tussenvloer wordt verlijmd op de bestaande zandcement- of anhydrietvloer. Dit heeft als groot voordeel dat de vloer nagenoeg stil is. Wanneer de ondervloer van hout is, wat in oudere huizen vaak voorkomt, wordt de tussenvloer op de houten ondervloer geschroefd. Tapisvloeren kunnen worden gelegd in allerlei patronen bijvoorbeeld in een visgraatpatroon met band en bies, een blokpatroon, een Hongaarse of Weense punt. De vloer wordt na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en afgewerkt. Voor de afwerking heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals was, olie of lak. Een tapisvloer kan ook uitstekend geplaatst worden op vloerverwarming

   

Plankenvloeren

Planken vloeren zijn er zowel in massief- als in duoplanken. Een massieve plank wordt op een tussenvloer gelijmd en blind vernageld. Een duoplank is samengesteld uit multiplex met een toplaag van massief hout. Daardoor is in tegenstelling tot een volledig massieve plank, de werking nagenoeg nihil en kan de vloer zowel rechtstreeks op de ondervloer verlijmd worden als zwevend gelegd worden. Door de geringe dikte zijn duoplanken ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. Duoplanken hebben dezelfde uitstraling als massieve planken. De vloeren kunnen kant en klaar, vanuit de fabriek in elke gewenste kleur worden afgewerkt en zijn daardoor snel te plaatsen. 

     

Verouderde vloeren

Verouderde vloeren zijn vloeren met een authentieke uitstraling alsof ze al jarenlang in boerderijen, kastelen, of kloosters hebben gelegen. Een verouderde vloer geeft aan uw interieur een bijzondere sfeer en persoonlijk karakter. De vloeren zijn leverbaar in stroken, planken en de traditionele patronen als visgraat, Hongaarse punt, Weense punt en Bourgogne. Ook verouderde vloeren kunnen uitstekend geplaatst worden op vloerverwarming. 

      

Lamelvloeren

Een lamelvloer is een geprefabriceerde parketvloer die wordt opgebouwd uit meerdere lagen. Een lamelvloer bestaat uit een toplaag van ongeveer 4 mm hardhout, een tussenlaag die meestal bestaat uit vuren strookjes die haaks op de toplaag wordt gelijmd en een onderlaag. De onderlaag is een contralaag en meestal van vurenhout, gelijmd in de lengterichting van de toplaag. Deze drie lagen worden onder hoge druk tot één geheel samengeperst. Hierna worden de lamellen voorzien van messing en groef. De hardhouten toplaag wordt meestal afgewerkt met een lak of olie. Dankzij deze constructie werkt lamelparket niet of nauwelijks en is ook uitstekend te plaatsen op vloerverwarming. 

 

Laminaatvloeren

Een laminaat vloer is een watervast verlijmde HDF plaat. Daarop komt een decorlaag met bovenop een transparante slijtlaag. De tegenlaag onderop de plank voorkomt dat het opstijgend vocht vervorming van de panelen voorkomt. De decorlaag is een foto van hout of van tegels die gedrukt wordt op papier. Dit papier wordt gedrenkt in melaminehars. Hierboven komt een zeer sterke transparante beschermlaag. In een pers, onder hoge druk en temperatuur, worden de melaminelagen geperst op de HDF plaat. In de toplaag wordt bovendien nog een hout- of tegelstructuur geperst. Door de extreem geperfectioneerde druktechniek is de foto bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. 

 

 Pvc vloeren

Een pvc vloer is een kunststof vloerbedekking met een uitstraling van een echte houten vloer. De voordelen zoals zeer hoge slijtvastheid, gemak in onderhoud, hygiëne en gunstige prijs zijn kenmerkend voor pvc vloeren. De huidige pvc vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout. De kunststof pvc vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en zeer geschikt voor uw woonkamer, slaapkamer of keuken. Voordat een pvc vloer geplaatst kan worden dient de huidige ondervloer geëgaliseerd te worden. Dit kan door middel van egaline voor zandcementdekvloeren en voor houten ondervloeren kan dit door middel van het plaatsen van een jumpax tussenvloer.